Εκστρατεία ευαισθητοποίησης με θέμα «Χαμένες Αναμνήσεις», της Εταιρείας Alzheimer με τη στήριξη του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Γ.Πατούλης: “Η στήριξη μας στους ανθρώπους που νοσούν από άνοια και τους φροντιστές τους είναι διαρκής μέσα από το Δίκτυο των Συμβουλευτικών Σταθμών στου Δήμους μέλη μας”

Το ΕΔΔΥΠΠΥ στo πλαίσιo της συνεργασίας του με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης με θέμα «Χαμένες Αναμνήσεις», μέσα από την οποία καλούνται όλοι να συμμετέχουν στη στήριξη όσων συνανθρώπων μας αναγκάζονται να μάθουν να ζουν χωρίς τις αναμνήσεις τους. Ο Σεπτέμβριος ως Παγκόσμιος μήνας Αλτσχάιμερ είναι αφιερωμένος στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από άνοια και τους φροντιστές τους.

Σύμφωνα µε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία στη χώρα μας 160.000 άτομα πάσχουν από άνοια και 280.000 άτομα από ήπια νοητική διαταραχή. Συνολικά, ο πληθυσμός των ανθρώπων με ήπια ή σοβαρά νοητικά προβλήματα πλησιάζει το μισό εκατομμύριο και αν συνυπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2-3 φροντιστών-μελών της οικογένειας, η πάθηση αφορά άμεσα σε 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες της Eταιρείας Alzheimer Αθηνών είναι: η λειτουργία Κέντρων Ημέρας για άτομα με άνοια στην Αττική, Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, του προγράμματος «Φροντίδα στο Σπίτι για άτομα με άνοια», μιας σειράς διαδικτυακών υπηρεσιών για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους και της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102. Επιπλέον, η εταιρεία διοργανώνει δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών και εκστρατείες υπεράσπισης των δικαιωμάτων ασθενών και φροντιστών.

Το ΕΔΔΥΠΠΥ, στοχεύοντας στην παρακίνηση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, εφοδιάζει τους ΟΤΑ-μέλη του με χρήσιμο υλικό που ετοίμασε η Ελληνική Εταιρεία Alzheimer το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου.

 Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή το Σεπτέμβριο ως Παγκόσμιο μήνα Alzheimer επεσήμανε τη σημασία στήριξης των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους και τόνισε τη  σημαντική προσφορά της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer, με την οποία το ΕΔΔΥΠΠΥ έχει συμπράξει ήδη με έγκαιρο και έγκυρο προσυμπτωματικό έλεγχο των ατόμων άνω των 60 ετών από τους εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας των 94 Πανελλαδικά Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια στους Δήμους της Ελλάδας. Ο κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι « Η διατήρηση της υγείας μας είναι στο χέρι μας και σε αυτό συμβάλλει έμπρακτα το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας».