Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. σε συνεργασία με την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας – ΕΝΘΕ, διοργανώνει Πρόγραμμα πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα με τίτλο ΜΕΛΙΤΗ, στους Δήμους-μέλη του Δικτύου με ΚΕΠ Υγείας, σε όλη την Ελλάδα. Το πρωτόκολλο του CA πνεύμονα αποτελεί το 12ο, υπό ένταξη, νόσημα του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας και στο πλαίσιο ευαισθητοποιήσης του πληθυσμού πραγματοποιούμε τις κάτωθι δράσεις.
 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

  1. Διενέργεια ενημερωτικών διαλέξεων από Πνευμονολόγους μέλη της ΕΝΘΕ με τη μορφή (ερωτήσεων-απαντήσεων)
  2. Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την αναγκαιότητα της εφαρμογής αποτελεσματικών προσυμπτωματικών ελέγχων (screening)

Που απευθύνεται το πρόγραμμα:

  • Χρόνιοι καπνιστές > 25 pack/years (1 pack/year: καπνιστής 1 πακέτου επί 1 έτος, ή ½  πακέτου επί 2 έτη, ή 2 πακέτων επί ½ έτος).
  • Πρώην καπνιστές που διέκοψαν το κάπνισμα λιγότερο από 15 έτη
  • Ηλικίες 55-84 ετών, ανεξαρτήτως φύλου

Προγραμματισμός

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από Οκτώβρη 2022, διαδικτυακά ή δια ζώσης κατόπιν συνεννόησης και σύμφωνα με τα μέτρα που τηρούνται για την αντιμετώπιση της διασποράς του Covid-19.

Τρόπος συμμετοχής

Οι Δήμοι που ενδιαφέρονται, θα πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής με email: kepygeias@eddyppy.gr   προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ONLINE ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                                                                                      ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Μαριάνθη Χατζηκωνσταντίνου

                                                                                                  Τηλ. Επικοινωνίας: 2108067888 (εσωτ.27)