Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με την Εταιρεία ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε., μέσω της δωρεάς Ασύρματου Φορητού Υπερηχογράφου έρχεται να προσθέσει ένα νέο πρόγραμμα για την  Πρόληψη Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής μέσω των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Η σημασία του προγράμματος είναι η ενίσχυση της πρόληψης στους πολίτες των ΟΤΑ-μελών σε όλη την Ελλάδα. Ο υπερηχογράφος C3 HD που παραχωρήθηκε στο Δίκτυο, διαθέτει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, με έτοιμα προγράμματα ελεγχόμενα από τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης καθιστώντας την εξέταση άμεση και αποτελεσματική. Επιπλέον, με το ενσωματωμένο σύστημα CLARIUS TELEMEDICΙNE υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της εξέτασης από έμπειρους ιατρούς από απόσταση, καθώς και η καθοδήγηση του εξεταστή.

  • Ο υπερηχογράφος καταγράφει τη ροή του αίματος αλλά και την ταχύτητα της. Έτσι μπορεί να ελέγξει το τμήμα της αορτής που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά για ανεύρυσμα, απόφραξη ή διαχωρισμό.
  • Βάση διεθνών πρωτοκόλλων screening το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 65 ετών. Ο έλεγχος ξεκινάει από το 55ο έτος ηλικίας, αν υπάρχει ιστορικό σε πρώτου βαθμού συγγενή, ή και νωρίτερα αν υπάρχει ύποπτη κλινική εικόνα (π.χ.σφύζουσα μάζα στην κοιλιά)

O υπερηχογράφος θα βρίσκεται στη διάθεση των ΟΤΑ-μελών μας που διαθέτουν ΚΕΠ Υγείας με σκοπό τον προληπτικό έλεγχο αρκετών νοσημάτων, όπως το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής. Η χρήση του θα γίνεται απαραιτήτως από ειδικό ιατρό, συνεργάτη του Δήμου (ακτινολόγο) κατόπιν ραντεβού. Η συσκευή του φορητού υπερηχογράφου θα είναι στη διάθεση του κάθε Δήμου για 2 έως 3 μέρες.

Τρόπος συμμετοχής

Οι Δήμοι που ενδιαφέρονται, μπορούν:

Να συμπληρώσουν την παρακάτω Online Αίτηση Συμμετοχής  ή να εκτυπώσουν και να προωθήσουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής μέσω email στο kepygeias@eddyppy.gr  προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ONLINE ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝH ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Χατζηκωνσταντίνου Μαριάνθη

Τηλ. Επικοινωνίας: 2108067888 (εσωτ.27)