Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Κορίνθου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 90 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Δημήτριο Λάσκο, Ενδοκρινολόγο. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν. Η Αντιδήμαρχος του Δήμου Κορινθίων χαιρέτησε την εκδήλωση και υποσχέθηκε πως θα συνεχίσουν να γίνονται παρόμοιες δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Βασικό μας μέλημα είναι η προαγωγή της υγείας των ΟΤΑ-μελών μας, καθώς αποτελεί κύριο σκοπό του Δικτύου μας. Συνεχίζουμε λοιπόν με πείσμα και με θέληση να προσφέρουμε στους πολίτες μας το καλύτερο δυνατό που μπορούμε στοχεύοντας στην πρόληψη της υγείας και τον προσυμπτωματικό έλεγχο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.