ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή 125 εκπροσώπων των ΟΤΑ-μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ πραγματοποιήθηκε η 2η Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια 2021- 2022»

 

Γ.Πατούλης: «Με σημαντική παρουσία εκπροσώπων από τους ΟΤΑ-μέλη μας συνεχίζουμε για 8η χρονιά τη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση αντιβιοτικών και εμβολίων».

Με την συμμετοχή 125 ατόμων από 80 ΟΤΑ-μέλη του Δικτύου από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς σήμερα η διαδικτυακή συνάντηση των  Πολιτικών Εκπροσώπων και Συντονιστών του ΕΔΔΥΠΠΥ, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια, η οποία επικεντρώθηκε στην αξία των εμβολίων. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των αιρετών και συντονιστών, ώστε να συνεπικουρήσουν στην καλύτερη δυνατή επικοινωνία των έγκυρων πληροφοριών προς τους συμπολίτες μας, το οποίο θα  επιτευχθεί  μέσω διανομής  εκπαιδευτικού υλικού, αλλά και δράσεων για την ορθή χρήση των εμβολίων και των αντιβιοτικών. Εισηγήσεις επί του θέματος μέσω ερωτήσεων πραγματοποίησαν οι καθηγήτριες ΕΚΠΑ κυρίες Ελένη Γιαμαρέλλου, Λοιμωξιολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας  και η Κυριακή Κανελλακοπούλου,  Λοιμωξιολόγος και Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται για να υποστηρίξουν τον Π.Ο.Υ, ο οποίος έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια προσπάθεια για την μείωση και εξάλειψη της άσκοπης χρήσης των αντιβιοτικών, αλλά και την μεγαλύτερη δυνατή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε τις καθηγήτριες κα  Ελένη Γιαμαρέλλου και κα Κυριακή  Κανελλακοπούλου, ενώ ευχαρίστησε και τους Πολιτικούς Εκπροσώπους και τους  Συντονιστές των Δήμων για την θερμή ανταπόκριση, και μεταξύ άλλων ανέφερε «Η δράση με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια» έχουν ως σκοπό να απομυθοποιήσουν όσες λανθασμένες απόψεις υπάρχουν, αλλά και να ενημερώσουν τον πληθυσμό για τα οφέλη του εμβολιασμού. Για την υποστήριξη αυτής της δράσης σας καλούμε να γίνετε σύμμαχοι, να προσελκύσουμε όσο πιο πολλά άτομα γίνεται για να μεταδοθεί η σωστή πληροφόρηση  για μια ακόμα χρονιά  σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Οι Καθηγήτριες κυρίες Ελένη Γιαμαρέλλου και Κυριακή Κανελλακοπούλου έπειτα παρουσίασαν τα επιστημονικά δεδομένα για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συμμετεχόντων, ενώ τόνισαν την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα των εμβολιαστικών προγραμμάτων για την δημόσια υγεία. Επιπλέον, απάντησαν σε ερωτήσεις που τους τέθηκαν.

Στη συζήτηση συμμετείχε η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα Μαρία Αϊδίνη, η οποία έθεσε συμπερασματικά τις προτάσεις για το διαδικαστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί το Δίκτυο ως προς τη συνέχιση της Εκστρατείας για τη νέα χρονιά, καθώς  και  η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο ΕΔΔΥΠΠΥ, η οποία αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό υλικό που θα παρέχει το Πρόγραμμα σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Π.Ο.Υ.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης που μαστίζει την ανθρωπότητα τα τελευταία 2 χρόνια, είναι καθήκον μας η προαγωγή της υγείας, αλλά και η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μέσω των δράσεων μας στόχος μας είναι η επίτευξη ενός υγιούς συνόλου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος τα μέλη του Δ.Σ του ΕΔΔΥΠΠΥ  κ. Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας, Ειδικός Γραμματέας του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Ιωάννης Αργυρός, Αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ του ΕΔΔΥΠΠΥ, Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής  και ο κ. Ιωάννης  Λαδόπουλος, Πρόεδρος στην Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΔΥΠΠΥ και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Χαλανδρίου, καθώς και εκπρόσωποι από τους εξής ΟΤΑ-μέλη:

Περιφέρεια Αττικής, Αγίας Βαρβάρας, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Νικολάου,  Αγίας Παρασκευής,  Αγρινίου,  Αλεξανδρούπολης, Αλμωπίας , Αμαρουσίου, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Ανατολικής Σάμου, Αργιθέας Ασπροπύργου, Αχαρνών, Βέροιας,  Βόλου, Γαλατσίου, Γορτυνίας,  Γρεβενών,  Δάφνης Υμηττού, Δελφών, Διρφύων-Μεσσαπίων, Δράμας, Δυτικής Σάμου, Ελασσόνας Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας,  Ηρακλείου Αττικής, Ηρωικής Πόλης Νάουσας, Θερμαϊκού,  Θέρμης ,Ιεράπετρας, Ιλίου, Ιωαννιτών, Καλλιθέας, Καρύστου, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Κηφισιάς,  Κορίνθου, Κρωπίας, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λαρισαίων ,Λευκάδος , Λήμνου, Λοκρών,  Λυκόβρυσης -Πεύκης, Μαραθώνα, Μεγαρέων, Μεσσήνης, Μεταμόρφωσης,  Μοσχάτου-Ταύρου,  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Ξηρομέρου, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Παλαιού Φαλήρου,  Παλαμά, Παπάγου-Χολαργού, Παύλου Μελά,  Περιστερίου, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Πύργου,  Σάμης,  Σαλαμίνας, Σαρωνικού, Σερρών, Σητείας, Σικυωνίων,  Σουφλίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Τανάγρας, Τεμπών, Φιλοθέης-Ψυχικού, Φλώρινας, Χαϊδαρίου,  Χαλανδρίου, Χαλκιδέων και  Ωρωπού.