Γ. Πατούλης: «Πρωταρχικός μας στόχος η ευαισθητοποίηση και η ορθή ενημέρωση της οικογένειας μέσω των Ακαδημιών Γονέων»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου η έβδομη  για τη σεζόν 2022-23 και έβδομη δια ζώσης, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Γαλαξίας».

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης υλοποιεί για έκτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, τον φορέα για την υποστήριξη της οικογένειας του Δήμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και την «Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής», του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και άλλων φορέων.

 

H έβδομη συνάντηση είχε ως θέμα «Διαχείριση του άγχους των μαθητικών εξετάσεων» και εισηγήτρια ήταν η Παιδοψυχίατρος MSc, PhD ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», κα Ευθαλία Τζίλα.

 Οι ερωτήσεις των γονέων και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις τους κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα του μεγάλου αυτού θέματος.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους πολίτες για την παρακολούθηση επιμορφωτικών ημερίδων, όπως η συγκεκριμένη. Οι Ακαδημίες Γονέων αποτελούν σημαντικό μας αρωγό στη διάδοση της γνώσης, καθώς με τους εξειδικευμένους επιστήμονες που συμμετέχουν κάθε φορά, τίθενται οι βάσεις για ορθή ενημέρωση και κατανόηση των προβλημάτων».

Η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας κα Μαρία Κουρή, σαν ιατρός ακτινοδιαγνώστρια στηρίζει τις υβριδικές ημερίδες «Ακαδημίες Γονέων από το Α έως το Ω», οι οποίες ενισχύονται από τον ρόλο επιστημονικών φορέων στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση όλων των πολιτών. Πάντα δίπλα στην οικογένεια, τα παιδία και τους εκπαιδευτικούς ενθαρρύνει την αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία θέτει σοβαρά ζητήματα, τα οποία απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας.