ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στον Δήμο Ωρωπού

Γ.Πατούλης: «Στοχεύουμε στο δικαίωμα όλων των πολιτών για έγκαιρο προληπτικό έλεγχο με σκοπό τη διατήρηση της υγείας τους».

O Δήμος Ωρωπού στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από την 31η Ιανουαρίου έως την 9η Φεβρουαρίου 2022 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης .

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια του Δήμου Ωρωπού και εξετάστηκαν συνολικά 311 Γυναίκες και 37 Άντρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διαγνώστηκαν 103 γυναίκες με οστεοπενία και 11 γυναίκες με οστεοπόρωση.

Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε και φέτος επιτυχία με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά. Αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα, αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση.

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γεώργιος Γιασημάκης δήλωσε: “Ο Δήμος Ωρωπού με το ΚΕΠ Υγείας του και ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσον τον δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στην διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας.

Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό του έργο. Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών, αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στον δήμο μας με στόχο να συμβάλουμε όλοι για τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε: «Είναι πολύ θετικό, πως επιτυχημένες δράσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Ωρωπού και το ΕΔΔΥΠΠΥ, ωφελούν τους Δημότες συμβάλλοντας, ώστε η πρόληψη να γίνει τρόπος ζωής. Με αυτή τη δράση ο Δήμος Ωρωπού, οποίος είναι ένας από τους Δήμους πιλότους της Περιφέρειας Αττικής για τα ΚΕΠ Υγείας, ενισχύει περαιτέρω τα προγράμματα για τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Συνεχίζουμε δυναμικά με προγράμματα που προάγουν την ευζωία και την ευημερία των συνανθρώπων μας».