Γ. Πατούλης: ‘’ Με καθημερινές και στοχευμένες δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στη πρόληψη και την προστασία της υγείας των πολιτών μας

Ο Δήμος Ψυχικού σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 4 Μαίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 95 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη της ιατρού κας Ντόβα Βασιλικής, ενδοκρινολόγου/ διαβητολόγου. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η κα Νατάσα Αγγελάκη, Υπεύθυνη οργάνωσης προγράμματος του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού μετά το πέρας της δράσης δήλωσε «Σήμερα 4 Μαΐου 2023 και από ώρα 10,00 έως 13,00 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας δωρεάν  προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης  σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών πόλεων και το σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα». Στην εξαιρετική αυτή δράση συμμετείχαν 95 άτομα δημότες/δημότισσες και κάτοικοι στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν να εξετασθούν και το σημαντικότερο να προλάβουν. Εΰχαριστούμε  τον Σύλλογο Πεταλούδα, τον ΕΔΔΥΠΠΥ, την κ.Μίνα Τσίγκρη ,υπάλληλο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, και ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ιατρό ενδοκρινολόγο κ.Ντόβα Βασιλική, για την εθελοντική παρουσία της και τον σημαντικό ρόλο της στην ανάγνωση της εξέτασης και την παροχή ιατρικών συμβουλών στους συμμετέχοντες. Ευχή όλων να υπάρξουν και  άλλες  συνεργασίες και δράσεις».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και δήλωσε : «Με δράσεις, όπως η συγκεκριμένη το Δίκτυο συμβάλλει στη προάσπιση της υγείας των πολιτών. Η οστεοπόρωση μας αφορά όλους. Δεν προκαλεί συμπτώματα και για αυτό συνήθως διαγιγνώσκεται  σε προχωρημένο στάδιο που οδηγεί σε κατάγματα. Με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης της υγείας. Η προσέλευση των δημοτών ήταν μεγάλη και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας, μέσα από τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Menarini Hellas για την ευγενική Χορηγία της.