ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                              Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στις Σέρρες

                                 Γ.Πατούλης: ‘’ Η προστασία και η διατήρηση της υγείας των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα   μας’’

 Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε περισσότερα από 90 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Γεωργίου Βασίλειο, Χειρ. Ορθοπεδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

 Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης   επεσήμανε τη μεγάλη σημασία του Προγράμματος Οστικής Πυκνότητας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στο Δήμο Σερρών και  δήλωσε « Εν μέσω της δύσκολης περιόδου που διανύουμε,  είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι οι συμπολίτες μας συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου».

 Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.