Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΔΔΥΠΠΥ με την ΑΜΚΕ Obrela για θέματα Ψυχικής Υγείας, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην “Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο”, που θα διεξαχθεί στις 14-20 Μαρτίου 2022.

Η “Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο”, αποτελεί μια εκστρατεία ευρέως γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει το κοινό, σχετικά με την πρόοδο και τα οφέλη της έρευνας στον εγκέφαλο.

Ο Δήμος σας, μπορεί να συμμετάσχει παρουσιάζοντας δράσεις που έχει οργανώσει για την Ψυχική Υγεία ή οποιαδήποτε άλλη δράση που σχετίζεται με τη λειτουργία του Εγκεφάλου. Επιπλέον, ο Δήμος σας θα μπορούσε να κάνει μια παρουσίαση με τα αποτελέσματα που έχει αποφέρει ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια που υπάρχει στον Δήμο ή να οργανώσει μια διαδικτυακή ημερίδα με αφορμή την ενημέρωση πολιτών σχετικά με θέματα Ψυχικής Υγείας.

Οι Θεματικές Ενότητες μπορεί να είναι οι εξής: Ανάπτυξη του Εγκεφάλου, Λειτουργίες του Εγκεφάλου, Νόηση, Μνήμη, Κίνηση, Νους, Αισθήσεις, Συναισθήματα, Επικοινωνία, Πλαστικότητα, Ψυχική Υγεία, Νευρολογικές Νόσοι, Εφηβεία, Άνοια, Ψυχώσεις, Κατάθλιψη, Εθισμοί, Επιθετικότητα, Θεραπείες, Διατροφή, Σεξουαλικότητα, Τεχνητή Νοημοσύνη.

Για την αφίσα της Εβδομάδας Ενημέρωσης, μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ.

Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ ή να επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://brainawareness.org/