Δελτίο Τύπου

 

Στο πλαίσιο του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ διοργανώθηκε το  Εκπαιδευτικό  σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Γορτυνίας

 Γ. Πατούλης: «Με αφορμή το ετήσιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ οργανώσαμε για τους πολίτες δράσεις πρόληψης όπως αυτή της εκπαίδευσης στις Α’ Βοήθειες ΚΑΡΠΑ»

 Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Γορτυνίας και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021,  το εξαιρετικά χρήσιμο  σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης δήλωσε:  Κατά τη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων, που πλαισίωσαν το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ στο Δήμο Γορτυνίας πραγματοποιήθηκαν μαθήματα πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκαν πολίτες στις τεχνικές της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) καθώς και στη χρήση εξωτερικού απινιδωτή. Η παροχή πρώτων βοηθειών στο συνάνθρωπο αποτελεί μέγιστη πράξη αλληλεγγύης. Είναι σημαντικό όλοι να εκπαιδευτούμε σε αυτές και ευχαριστούμε θερμά το ΕΔΔΥΠΠΥ για την υποστήριξη και υλοποίηση αυτών των δράσεων στο Δήμο Γορτυνίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και φυσικών καταστροφών η γνώση μπορεί να σώσει ζωές. Το Δίκτυο Υγιών Πόλεων μέσα από τις  Εκπαιδεύσεις σε βασικές Α’ Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της υγείας των δημοτών. Η  συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Γορτυνίας  σε αυτή τη δράση, δηλώνει ενδιαφέρον, κοινωνική αλληλεγγύη και είναι βέβαιο ότι θα αποδειχθεί σωτήριο εάν παραστεί ανάγκη». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία αναφέρθηκε στην σημασία της εκπαίδευσης των πολιτών στις Α’ Βοήθειες, καθώς όπως έχει αποδειχθεί η γνώση σώζει ζωές. Η κα. Αϊδίνη ευχαρίστησε εκ μέρους και του Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ τις κυρίες  Άννα Οικονόμου Γενική Γραμματέας της ΕΔΟΚτην Κυριακή Ποντικού Μέλος της ΕΔΟΚ και η Σταματούλα Δήμου Μέλος της ΕΔΟΚ για τη συμβολή τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς και την ΕΔΟΚ για τη μακροχρόνια συνεργασία.