Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι» συνεργάζονται από τον Οκτώβριο 2012 για την παροχή δωρεάν μαστογραφιών σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες. Μέχρι σήμερα έχουν εξετασθεί περισσότερες από 3.500 γυναίκες σε πάνω από 50 Δήμους της Αττικής και των κοντινών νομών, ηλικίας 40-69 ετών.

Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας. Οι άποροι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας εξαναγκάζονται να παραμελούν την υγεία τους με επιπτώσεις πολλές φορές μη αναστρέψιμες.

 Ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι» παρείχε δωρεάν τις μαστογραφίες στις γυναίκες με δυνατότητα εκ μέρους τους προμήθειας του CD με τη μαστογραφία. Πλέον όμως, η προμήθεια του CD ύψους 5€ για κάθε γυναίκα είναι υποχρεωτική με σκοπό τόσο για το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου να καλύψει τα δυσβάσταχτα κόστη για το πρόγραμμα, όσο και για τις γυναίκες να έχουν την μαστογραφία στο αρχείο τους για μελλοντική ενημέρωση των γιατρών τους. Το κόστος αυτό θα μπορούσε να το αναλάβει είτε ο Δήμος είτε κάθε γυναίκα από μόνη της που επιθυμεί να συμμετέχει στο Πρόγραμμα Μαστογραφιών.

Με αυτή τη συμβολική βοήθεια επιτυγχάνεται η στήριξη και η συνέχιση του Προγράμματος Μαστογραφιών, η οποία όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τον αριθμό των γυναικών που έχουν εξεταστεί αλλά και των αριθμό των υπόπτων/θετικών αποτελεσμάτων που έχουν βρεθεί και έχουν παραπεμφθεί στους γιατρούς του Νοσοκομείου για περαιτέρω εξετάσεις διάγνωσης και θεραπείας, μας τονίζει πόσο σημαντική είναι η βοήθεια αυτή σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος παρέχει κάθε Δευτέρα, Πέμπτη  και Παρασκευή (ώρα προσέλευσης 09.00 στο Κέντρο Μαστού, Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια) τον ειδικό ψηφιακό μαστογραφo του για εξέταση των άπορων και ανασφάλιστων γυναικών των Δήμων-μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ.  Τη διασφάλιση ότι οι προς εξέταση γυναίκες ανήκουν πράγματι στις ευπαθείς και ευάλωτες αυτές ομάδες πληθυσμού, αναλαμβάνουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων.

Παράλληλα, θα πρέπει να υπογράφουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599 (συνηµµένο), στην αρµόδια υπηρεσία του Δήµου όπου ανήκουν και στη συνεχεία ο κάθε Δήμος θα την προωθεί με email ή με fax στα κεντρικά γραφεία του ΕΔΔΥΠΠΥ ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στην Ψηφιακή Μαστογραφία. 

 

ONLINE ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ