Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2008 στους Δήμους Μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και αφορά κυρίως γυναίκες άνω των 45 – 50 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας από ειδικευμένο προσωπικό και στη συνέχεια υπάρχει συνεργασία με ιατρό ορθοπαιδικό που κάνει την εκτίμηση των αποτελεσμάτων. Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων. Βάσει της ιατρικής βιβλιογραφίας τα αυτόματα αυτά κατάγματα οδηγούν πολλούς από τους ανθρώπους με Οστεοπόρωση σε θάνατο μέσα σε διάστημα ενός έτους. Η σημασία του προγράμματος είναι να σωθούν πολλοί άνθρωποι από αυτόματο κάταγμα και ενδεχόμενο θάνατο.

• Για να αποτελέσει μία παραδειγματική δράση για την πολιτεία, ώστε να αναπτυχθούν Εθνικά Προγράμματα Προσυμπτωματικού Ελέγχου.

• Για να περάσει στο σύνολο του πληθυσμού το βασικό μήνυμα «ΠΡΟΛΗΨΗ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ». 

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι στο εξής, το Πρόγραμμα της Οστεοπόρωσης θα ενισχυθεί με τη σύμπραξη του ΕΔΔΥΠΠΥ & του Συλλόγου «Πεταλούδα».
Εκτός λοιπόν από τη γνωστή δομή του Προγράμματος όπως ισχύει μέχρι σήμερα (αποστολή αίτησης για χρήση μηχανήματος Sahara για μία εβδομάδα), επιπλέον μπορείτε να στείλετε αίτημα και για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα με την υποστήριξη του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα.

Οι Δήμοι που ενδιαφέρονται και για τα δύο προγράμματα, θα πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής με email: dalexandridis@eddyppy.gr  προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ONLINE ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Αλεξανδρίδης Δημήτρης

Τηλ. Επικοινωνίας: 2106105471 (εσωτ.22)