Νέο Πρόγραμμα – «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων «ΕΔΟΚ», δίνει τη δυνατότητα σε δημότες των ΟΤΑ-μελών  να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν στην Ναυαγοσωστική.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 400 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από πνιγμό. Τα περισσότερα θύματα χάνουν τη ζωή τους σε κοντινή απόσταση από τη στεριά. Οι άνδρες με ηλικία 20-24 έτη αποτελούν την ηλικιακή ομάδα με το μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας, καθώς επίσης οι ηλικίες (0-5 έτη & ηλικιωμένοι) και όσοι υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους στο νερό.

Εκτός από τον πνιγμό, υπάρχουν και τα ατυχήματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς και μόνιμους τραυματισμούς. Η κολύμβηση σε παγωμένο νερό μπορεί να προκαλέσει υποθερμία και να κινδυνεύσει πολύ σοβαρά το άτομο.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να δηλώστε συμμετοχή και να δώσετε τη δυνατότητα στους δημότες σας, να ευαισθητοποιηθούν για την πρόληψη των ιδίων και των οικογενειών τους.

Σας ενημερώνουμε ότι στην παρούσα φάση το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά και προτείνουμε βάσει της ήδη δεσμευμένης ημερομηνίας ΗΗ/ΜΜ του Δήμου για διεξαγωγή ΚΑΡΠΑ, να τροποποιηθεί σε γνωριμία των πολιτών με τη ναυαγοσωστική. 

Οι Δήμοι που ενδιαφέρονται, θα πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής με email:  mgioti@eddyppy.gr προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ONLINE ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Μαρία Γιώτη

Τηλ. Επικοινωνίας: 2108067888 (εσωτ 27)