ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή με ημερίδα με τίτλο Covid-19 & Εμβολιασμός – Οι πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν

Γ.Πατούλης: ΄΄ Στόχος μας είναι η προάσπιση της Υγείας των πολιτών, αλλά και η σωστή ενημέρωση τους για τον εμβολιασμό ενάντια στο Covid-19’’

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ,  με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, διοργανώθηκε διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: ΄΄Covid 19& Εμβολιασμός – Οι πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί  απαντούν΄΄

Η εκδήλωση είχε στόχο την ορθή ενημέρωση για τa οφέλη του Εμβολιασμού έναντι της πανδημίας, μέσα από  επιλεγμένες ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν από ειδικούς ιατρούς, όπως επίσης και επιπλέον που τέθηκαν από το κοινό.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη και υπήρξε διαδραστικότητα, καθώς οι πολίτες συμμετείχαν ενεργά και έκαναν στοχευμένες ερωτήσεις στις καθηγήτριες κα Ελένη Γιαμαρέλλου στην κα Κυριακή Κανελλακοπούλου και στον καθηγητή κ. Συμεών Μεταλλίδη. Απαντήσεις δόθηκαν σε εύρος ερωτημάτων σχετικά με την ανοσία που αναπτύσσεται μετά τον εμβολιασμό και τη διάρκεια της, καθώς και την δράση των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων. Την ημερίδα παρακολούθησαν και γυναίκες, οι οποίες έθεσαν το ερώτημα στις καθηγήτριες σχετικά με το εάν συνίσταται ο εμβολιασμός κατά την κύηση και τον θηλασμό και πόσο ασφαλής είναι και για πιο λόγο προτιμώνται τα mRNA εμβόλια στα παιδιά και τις εγκύους. Ειδικότερα, το ερώτημα που κέντρισε το ενδιαφέρον, αφορούσε τα παιδιά και εάν είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν, διότι αρκετοί διατύπωσαν την άποψη πώς το εμβόλιο επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών. Ακόμα πολλοί πολίτες εξέφρασαν την απορία,εφόσον  χρησιμοποιούν μάσκα και κρατάνε τις αποστάσεις, γιατί είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν.

Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, η οποία από κοινού με τον ΙΣΑ και το ΕΔΔΥΠΥΥ οργάνωσε την εκδήλωση, η κ. Ελένη Γιαμαρέλλου δήλωσε ότι «τα τρία περίπου εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών που διστάζουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να προβληματιστούν και να απαντήσουν: «Εμβόλιο ή Κορωνοϊός;». Και να δώσουν τη σωστή απάντηση: «ΕμβολιάΖω»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ευχαρίστησε τις καθηγήτριες κα Ελένη Γιαμαρέλλου και κα Κυριακή Κανελλακοπούλου και τον καθηγητή κ. Συμεών Μεταλλίδη και δήλωσε: «Είναι γεγονός πως τα τελευταία δύο χρόνια, η πανδημία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των ανθρώπων. Ο στόχος μας είναι μέσα από αυτές τις ημερίδες που διοργανώνουμε, να ενημερώσουμε με επάρκεια και εγκυρότητα τους πολίτες, για τα οφέλη του Εμβολιασμού έναντι της πανδημίας, μέσα από επιλεγμένες ερωτήσεις. Ο κύκλος των ημερίδων αυτών θα ολοκληρωθεί στις 3 Νοεμβρίου και αποδεικνύει έμπρακτα πως με ορθή και έγκυρη ενημέρωση μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην προαγωγή της υγείας μέσω της πρόληψης».

Στη δράση συμμετείχε η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη, η οποία δήλωσε : «Η ορθή ενημέρωση για τα οφέλη του εμβολιασμού έναντι του Covid-19, συμβάλει στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Σκοπός του Δικτύου είναι να ενημερώνονται έγκαιρα και έγκυρα οι πολίτες, ώστε να προφυλαχθούν στα σημαντικά θέματα της υγείας τους».