ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή της +πλευσης στον Αγ. Ευστράτιο σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

 Γ.Πατούλης: ‘’Σκοπός του Δικτύου μας, είναι να στηρίξουμε τους πολίτες των απομακρυσμένων σημείων, με δράσεις Προσυμπτωματικού Ελέγχου’’

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων συμμετέχει στην επιτυχημένη αποστολή της +πλευσης  στο ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου. 

Η έναρξη της δράσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, παρέχοντας στους πολίτες, μεταξύ άλλων δωρεάν, εξειδικευμένες εξετάσεις προληπτικού και προσυμπτωματικού  ελέγχου.

Οι γιατροί της ομάδας της +πλευσης μέσω ιατρικού εξοπλισμού που προσφέρθηκε από το ΕΔΔΥΠΠΥ, πραγματοποίησαν εξετάσεις αγγειακού ελέγχου και μέτρησεις οστικής πυκνότητας σε πολίτες του ακριτικού αυτού νησιού.

 Ο Προέδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ.Πατούλης δήλωσε: «Μέλημα μας, είναι στηρίζουμε τους κατοίκους των ακριτικών νησιών και να τους παρέχουμε ακόμη περισσότερες υπηρεσίες προσυμπτωματικού ελέγχου, καθώς σκοπός είναι η πρόληψη της υγείας των πολιτών».