Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν

οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Γ. Πατούλης: «Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την προσπάθεια του Δικτύου για την πρόληψη της υγείας των πολιτών»

Ο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 15 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 80 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη του κου Τάσιου Νικόλαου, Ορθοπαιδικού. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η κα Νανά Καραγιάννη, Σύμβουλος Λεσχών Φιλίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δήλωσε: «θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον Σύλλογο Πεταλουδα και τον Εδδυππυ για την τόσο πολύτιμη προσφορά δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας στα μέλη των Λεσχών Φιλίας και όχι μόνο. Θεωρούμε πως με τέτοιου είδους δράσεις πετυχαίνουμε την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων βρίσκεται σε όλη του τη μακρόχρονη πορεία δίπλα στον πολίτη. Με προγράμματα πρόληψης, όπως το εν λόγω πρόγραμμα που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», συμβάλλουμε στην έγκαιρη διάγνωση και αποτροπή καταστάσεων οι οποίες μπορούν να αποβούν απειλητικές για την ανθρώπινη υγεία. Ευχαριστούμε το Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης για τη διεξαγωγή των μετρήσεων και την ενεργή συμμετοχή στον κοινό μας αγώνα για ευζωία και ευεξία».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.