Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στο Δήμο Νέας Σμύρνης

Μεγάλη συμμετοχή δημοτών στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους για την οστεοπόρωση στο Δήμο Νέας Σμύρνης

Γ. Πατούλης: «Υποστηρίζουμε ενεργά τις δράσεις που προάγουν την υγεία του πληθυσμού των ΟΤΑ-Μελών μας».

Ο  Δήμος Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας ‘’Πεταλούδα’’ διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 6 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 60 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Καραπατάκη Κων/νο, Χειρ. Ορθοπεδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης, δήλωσε: «Με Μεγάλη Επιτυχία Ολοκληρώθηκαν Οι Δωρεάν Προληπτικοί Έλεγχοι Για Την Οστεοπόρωση στο Δήμο Νέας Σμύρνης. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικών εξετάσεων σε συνεργασία με τη Πεταλούδα και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από τη Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Η οστεοπόρωση πρέπει να αντιμετωπίζεται πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης και ιδιαίτερα το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης  τόνισε τη μεγάλη σημασία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο Νέας Σμύρνης και δήλωσε: «Η προστασία και η διατήρηση της υγείας των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα μας. Μέσω του έγκαιρου προσυμπτωματικού ελέγχου μπορούμε να προλάβουμε τη νόσο της Οστεοπόρωσης. Συνεχίζουμε λοιπόν με πείσμα και με θέληση να προσφέρουμε στους πολίτες μας το καλύτερο δυνατό που μπορούμε στοχεύοντας στην πρόληψη της υγείας και τον προσυμπτωματικό έλεγχο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.