Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου

Γ. Πατούλης: «Ο έγκαιρος προσυμπτωματικός έλεγχος αφορά σε όλους τους πολίτες με σκοπό τη διατήρηση της υγείας τους»

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας ‘’Πεταλούδα’’ διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 10 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 80 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Αθανάσιου Γεωργόκωστα, Ορθοπεδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου– Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διοργανώσαμε  στο Δήμο μας τη δράση «Μέρες Υγείας και Πρόληψης» από 10 – 14 Οκτωβρίου 2022, ως συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που αφορούν την υγεία. Η διοργάνωση αυτή είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών μας σε θέματα που αφορούν τη σωματική και ψυχική τους υγεία αλλά και τη σημασία της πρόληψης. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η  δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και οι συμπολίτες μας προσήλθαν να εξεταστούν. Αυτή η ανταπόκριση μας «δεσμεύει» για την επανάληψη αντίστοιχων δράσεων στο μέλλον».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης  δήλωσε: «Η πρόληψη αφορά όλους τους συνανθρώπους μας και θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι άξια θαυμασμού η μεγάλη προσέλευση των πολιτών στην υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου της  οστεοπόρωσης, δίνοντάς μας με αυτό τον τρόπο, δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τις δράσεις μας, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας. Το Δίκτυο σε συνεργασία με το σύλλογο Πεταλούδα και με τους ΟΤΑ-μέλη του πραγματοποιεί δράσεις σε κάθε σημείο της χώρας στοχεύοντας στη διασφάλιση της υγείας όλων των πολιτών μέσω της πρόληψης».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.