Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στο Δήμο Ηλιούπολης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Δήμο Ηλιούπολης

Γ. Πατούλης: «Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για περιπτώσεις οστεοπόρωσης είναι ζωτικής σημασίας» 

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από90 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη του κας Γεωργίας Κόλλιας, Ενδοκρινολόγου. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης, κα. Χριστίνα Σερέτη αναφερόμενη στη δράση υπογράμμισε: Η Ηλιούπολη, ο «Δήμος της Αλληλεγγύης», υποστηρίζει κάθε δράση που αφορά στην πρόληψη και στον προσυμπτωματικό  έλεγχο. Ευχαριστώ θερμά τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, που για δεύτερη φορά μέσα σε 6μήνες ανταποκρίθηκε στο αίτημά των συνδημοτών μας για δωρεάν προληπτικές δράσεις.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης  τόνισε τη μεγάλη σημασία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο Αιγάλεω και επεσήμανε: « Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι μπροστά σε μία τόσο σοβαρή ασθένεια που πλήττει σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Το Δίκτυο, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και τους δήμους- μέλη του προβαίνει διαρκώς σε εκστρατείες ενημέρωσης και προληπτικές δράσεις, που στόχο έχουν την ευζωία και την ευεξία όλων των ανθρώπων. Σκοπός μας είναι να έχουν όλοι οι δημότες πρόσβαση σε προσυμπτωματικό έλεγχο ώστε να αποφευχθούν μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.