Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στο Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης

Γ. Πατούλης: «Η τοπική Αυτοδιοίκηση ισχυροποιεί το ρόλο της σε δράσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας των πολιτών».

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας ‘’Πεταλούδα’’ διοργάνωσαν σημαντική διήμερη δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 5 Οκτωβρίου στο Ελληνικό και στις 7 Οκτωβρίου 2022 στην Αργυρούπολη πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 160 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Γεράσιμο Βανδώρο, Χειρ. Ορθοπεδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής κ/ος Μηνόπουλος Κωνσταντίνος ιατρός ρευματολόγος δήλωσε: « Επιτεύχθηκε ο σκοπός του προγράμματος που είναι η ανακάλυψη των φαινομενικά υγειών γυναικών άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

Αποτέλεσε μία παραδειγματική δράση για την πολιτεία, ώστε να αναπτυχθούν μελλοντικά Εθνικά Προγράμματα Προσυμπτωματικού Ελέγχου και για να περάσει στο σύνολο του πληθυσμού το βασικό μήνυμα ¨ΠΡΟΛΗΨΗ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ¨».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης  δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι οι δημότες συμμετέχουν σε δράσεις που προάγουν τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Ως Δίκτυο, στόχος μας είναι να μη στερείται κανένας συμπολίτης μας το δικαίωμα της προληπτικής εξέτασης, διοργανώνοντας παρόμοιες δράσεις σε συνεργασία με το Σύλλογο Πεταλούδα».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.