Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στο Δήμο Χαϊδαρίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Δήμο Χαϊδαρίου

Γ. Πατούλης: «Βασικός μας στόχος η διατήρηση της υγείας μέσα από την πρόληψη και τον κατάλληλο έλεγχο»

Ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 90 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη του κου Γεώργιου Τροβά, Ενδοκρινολόγου. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο Αντιδήμαρχος , Κοινωνικής Πολιτικής Φώτης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε: «Η Υγεία είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε και η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Η οστεοπόρωση αποτελεί μια σιωπηλή ασθένεια  η οποία πλήττει άτομα άνω των 50 ετών και κυρίως γυναίκες. Μπορεί να μην απειλεί άμεσα  τη ζωή των ανθρώπων, επηρεάζει όμως σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου Χαϊδαρίου στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Πρόεδρό του, Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, αλλά και το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας ‘’ Πεταλούδα’’ που έχουν πολλά χρόνια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και δήλωσε: «Η οστεοπόρωση αποτελεί έναν από τους συνήθεις εχθρούς του ανθρώπινου σώματος και μπορεί να αποβεί μοιραία. Για το λόγο αυτό, συνεχίζουμε ακάθεκτοι εδώ και χρόνια να προσφέρουμε επιστημονική γνώση και δωρεάν εξετάσεις, πάντα με σύμμαχό μας το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα και τους Δήμους- μέλη μας που βάζουν ως προτεραιότητά τους την υγεία των δημοτών. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας στο Δήμο Χαϊδαρίου που φροντίζουν για την πρόληψη της υγείας του πληθυσμού».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.