Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Γ. Πατούλης: «Ο προσυμπτωματικός έλεγχος των δημοτών αποτελεί ζήτημα μεγίστης σημασίας για τη διατήρηση της υγείας τους»

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 90 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη του κου Στέργιου Λάλλου, Χειρ. Ορθοπαιδικού. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, μετά το πέρας της δράσης δήλωσε “Η δράση του προσυμπτωματικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο δήμο μας αποτελεί μία ακόμη ουσιαστική κίνηση της δημοτικής Αρχής προς τους κατοίκους της πόλης. Η δημοτική αρχή βρίσκεται συνεχώς και σε όλα τα επίπεδα στο πλευρό τους και θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο ζήλο για την καλύτερη καθημερινότητα τους. Η υγεία αποτελεί τον σημαντικότερο τομέα της καθημερινότητας και θα πρέπει άπαντες να επωφελούμαστε από τέτοιες δράσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Γιώργο Πατούλη, όσο και το Σύλλογο Σκελετικής υγείας Πεταλούδα για την άψογη συνεργασία μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και δήλωσε: «Η οστεοπόρωση είναι σιωπηλός εχθρός για το ανθρώπινο σώμα και γίνεται αντιληπτή όταν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Με τον προσυμπτωματικό έλεγχο των δημοτών της Αγίας Παρασκευής καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, ώστε όλοι να έχουν επίγνωση της κατάστασής τους. Ευχαριστούμε πολύ τόσο το Δήμο που προχώρησε στη διεξαγωγή της δράσης, όσο και τους συνεργάτες μας στο Σύλλογο Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” που με την επιστημονική τους κατάρτιση βρίσκονται πάντα στο πλευρό των δημοτών, αλλά και του Δικτύου».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.