ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                     Μεγάλη επιτυχία οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Ωραιόκαστρο

 

Γ.Πατούλης: ‘’ Η τοπική Αυτοδιοίκηση ισχυροποιεί το ρόλο της σε δράσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας των πολιτών΄΄

 

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

 

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 95 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Βαλικίδη Αλέξιο, Χειρουργό Ορθοπεδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

 

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

 

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Εν μέσω των δύσκολων συγκυριών που αντιμετωπίζουμε, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι οι δημότες συμμετέχουν σε δράσεις που προάγουν τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Ως Δίκτυο στόχος μας είναι να μην στερείται κανένας συμπολίτης μας το δικαίωμα της προληπτικής εξέτασης, διοργανώνοντας παρόμοιες δράσεις σε συνεργασία με το Σύλλογο Πεταλούδα».

 

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.