ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διαδικτυακή Δράση του ΕΔΔΥΠΠΥ με θέμα: «Πανελλήνιες εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων»

 Γ. Πατούλης: «Οι πανελλαδικές εξετάσεις σηματοδοτούν την αρχή για τη νέα ζωή των εφήβων που καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη μετέπειτα πορεία τους»

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-Μέλη του, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τη διαδικτυακή του δράση με θέμα «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων».

Στόχος ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή αντιμετώπιση του άγχους πριν τις Πανελλήνιες, όσο και τη διαχείριση των αποτελεσμάτων, με ομιλήτρια την ψυχολόγο κα Σμαράγδα Χρηστάκη.

Συνδιοργανωτές της Δράσης ήταν τα τοπικά ΚΕΠ Υγείας των Δήμων- Μελών, τα οποία υποστηρίζει το ΕΔΔΥΠΠΥ και η Περιφέρεια Αττικής. Τα ΚΕΠ Υγείας με τις δράσεις τους, όπως η συγκεκριμένη, συμβάλλουν στην αποτελεσματική πρόληψη με ενημέρωση των πολιτών για θέματα υγείας και εξετάσεις για τα 11 νοσήματα, που είναι προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα οποία είναι το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρκίνος του προστάτη, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η Άνοια, η Οστεοπόρωση και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Τη δράση χαιρέτησε η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία εκπροσωπώντας τον Προέδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη μετέφερε τις ευχές του ίδιου προς τους υποψήφιους και τις οικογένειες αυτών πρώτα από όλα να είναι υγιείς και έπειτα να έχουν καλή τύχη.  Αποτελεί πεποίθησή του Προέδρου κ. Γ.Πατούλη πως σε όλα τα θέματα υγείας, η πρόληψη και η έγκαιρη παρέμβαση είναι παράγοντες ορθής διαχείρισης σημαντικών καταστάσεων. Έτσι και κατά την προετοιμασία για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κατά το διάστημα της οποίας η καλή ψυχική υγεία των υποψήφιων καταρχήν και των γονέων τους, είναι βασική προϋπόθεση. Στόχος του Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη   είναι να γίνει η Περιφέρεια Αττικής μια Πρότυπη Περιφέρεια Υγείας μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την  Πρόληψη και τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο.

Τέλος, η κα Μαρία Αϊδίνη, ευχαρίστησε την ψυχολόγο κα Σμαράγδα Χρηστάκη για τη συνεργασία , τους ΟΤΑ- Μέλη του Δικτύου, καθώς και όλους τους πολίτες που συμμετείχαν.