Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

Γ. Πατούλης: ‘’ Η προστασία και η διατήρηση της υγείας των πολιτών αποτελεί προτεραιότητά μας’’

Ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 90 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον Κο Αντώνη Κρόκο, Χειρ. Ορθοπεδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο Δήμαρχος του Δ. Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς δήλωσε: ο Δήμος μας με το ΚΕΠ Υγείας και ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, προσπαθεί να υλοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ για την πρόληψη και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Κο Γεώργιο Πατούλη και τα στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ, τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» καθώς και τους υπαλλήλους του «Βοήθεια στο σπίτι» που στελεχώνουν το ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας για την άριστη συνεργασία, αλλά και για το δημιουργικό τους έργο. Τόσο η ανταπόκριση των δημοτών, όσο και τα σχόλια που εισέπραξαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, αλλά και τα αιτήματα που διαμορφώθηκαν, κατέδειξαν την αναγκαιότητα τέτοιου είδους δράσεων στο δήμο μας. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη, να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να διαφυλάξουμε την υγεία μας, καθώς έχει αποδειχθεί πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να διασφαλίσει την υγεία των συνανθρώπων μας.

Η κα Αφένδρα Σοφία, Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των φύλων δήλωσε: θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», τα στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ, καθώς και τις νοσηλεύτριες του «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου μας για την άριστη συνεργασία σε δράσεις που έχουν στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη σε θέματα υγείας. Η πρόληψη είναι το παν για την ευζωία του πληθυσμού, ιδιαίτερα σε ασθένειες όπως η οστεοπόρωση, η οποία δεν εκδηλώνει συνήθως συμπτώματα, ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι καθοριστικής σημασίας. Η ολοένα και μεγαλύτερη προσέλευση των δημοτών στις δράσεις προληπτικών ελέγχων αποτελεί θετική ένδειξη τόσο για την υγεία τους, όσο και για την συνέχεια του έργου του ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης  τόνισε τη μεγάλη σημασία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο Διρφύων-Μεσαπίων και επεσήμανε: «Στόχος μας μέσω των δράσεων που διοργανώνει το Δίκτυο μας, είναι να προάγουμε την Υγεία μας. Είναι σημαντικό να ευαισθητοποιούνται οι δημότες για την καλύτερη διατήρηση της υγείας τους μέσω του κατάλληλου προσυμπτωματικού ελέγχου».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του.