Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Δήμο Γαλατσίου

 

                                    Γ. Πατούλης: «Στόχος ο έγκαιρος προληπτικός έλεγχος για τη διατήρηση της υγείας των πολιτών»

 Ο Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 3 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε περισσότερα από 80 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κύριο Δημήτρη Κακλαμάνη, Χειρ. Ορθοπεδικού. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Η κα Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σημείωσε επίσης πως: «Η Πεταλούδα έχει αποδείξει πως, παρά τις όποιες δυσκολίες, βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς με οστεοπόρωση και μυοσκελετικά προβλήματα, προσφέροντας ουσιαστική ενημέρωση και στήριξη μέσα από τις δράσεις της. Δράσεις που στηρίζουν μικρούς και μεγάλους. Όλη την ελληνική οικογένεια! … και συνεχίζουμε με αφοσίωση και σεβασμό στους ασθενείς!»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης  τόνισε τη μεγάλη σημασία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο Γαλατσίου και δήλωσε: «Μέσω των δράσεων αυτών προάγουμε το πολυτιμότερο αγαθό, το οποίο είναι η υγείας μας. Συνοδοιπόροι στη προσπάθεια μας αυτή είναι οι ΟΤΑ-μέλη του Δικτύου, οι οποίοι στηρίζουν εμπράκτως τα προγράμματα που αφορούν στον προσυμπτωματικό έλεγχο. Είναι αποδεδειγμένα σημαντικό να ευαισθητοποιούνται και να παρακινούνται οι πολίτες για την καλύτερη διατήρηση της υγείας τους μέσω των δράσεων του  προσυμπτωματικού ελέγχου».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.