Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων «ΕΔΟΚ», δίνει στους δήμους μέλη τη δυνατότητα να δημιουργήσουν Δημοτικές Εθελοντικές Ομάδες Προστασίας του Πολίτη.

Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας δοκιμάζεται, η συμβολή των εκπαιδευμένων δημοτών εθελοντών, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με σκοπό την περαιτέρω βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αντιμετώπιση καταστροφών, όπου υπάρχει πιθανότητα τραυματισμών.

Το ΕΔΔΥΠΠΥ, προτείνει στους Δήμους μέλη να δημιουργήσουν Εθελοντική Ομάδα δημοτών ή να εκπαιδεύσουν ήδη υπάρχουσες εθελοντικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου.

Τρόπος συμμετοχής

Ο Δήμος πρέπει να στείλει γραπτώς την εκδήλωση ενδιαφέροντός του, (email: info@eddyppy.gr ή fax:2106105641) και στη συνέχεια να ακολουθήσει τρία στάδια:

  • Πρώτο στάδιο: εξασφάλιση χώρου στέγασης της ομάδος ( τρείς αίθουσες συνολικού εμβαδού 80τ.μ.) και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή τουλάχιστον είκοσι εθελοντών.
  • Δεύτερο στάδιο: συνεννόηση με το ΕΔΔΥΠΠΥ για προγραμματισμό συνάντησης με την ΕΔΟΚ, για την οργάνωση του τρόπου λειτουργίας και εκπαίδευσης της Δημοτικής Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας του Πολίτη (Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από την ΕΔΟΚ).
  • Τρίτο στάδιο: αγορά στολών και ατομικού εξοπλισμού για τους εθελοντές της Δημοτικής Ομάδας και μέριμνα εξόδων για τους εκπαιδευτές της ΕΔΟΚ (διαμονή-σίτιση για τους Δήμους εκτός Αττικής).

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας, επισυνάπτεται παράρτημα.

ONLINE ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                                                                                                         Τηλ. Επικοινωνίας: 2108067888