Αγαπητοί συνεργάτες,

έχουμε την χαρά να σας προσκαλέσουμε στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου, με θέμα Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή, Γνώση Στρατηγική και Αποτελεσματικότητα στη νέα εποχή, που θα πραγματοποιηθεί υβριδικά στις 11-12 Νοεμβρίου 2021, στα Λαγκάδια του Δήμου Γορτυνίας.

Για να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Συνεδρίου, κάντε εγγραφή εδώ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρουσιάσετε καινοτόμες δράσεις, πολιτικές, μελέτες, έρευνες του Δήμου ή της Περιφέρειας σας, που εντάσσονται στις θεματικές ενότητες, στείλτε μας τίτλο ομιλίας εδώ

Δείτε το τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν για όλους!

(Επισημαίνεται για όσους αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου με φυσική παρουσία, πως θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα προβλεπόμενα μέτρα που θα ορίζονται έναντι της πανδημίας)

Γενική Συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση του Δικτύου θα πραγματοποιηθεί ΥΒΡΙΔΙΚΑ στο πλαίσιο των εργασιών του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, την Πέμπτη 11/11/2021 και ώρα 16:40 στο ξενοδοχείο Maniatis Resort στα Λαγκάδια του Δήμου Γορτυνίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Καταστατικού (περί διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης) το Δίκτυο ενημερώνει τους OTA – Mέλη του για τα εξής :
Δικαίωμα Συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση
Στη Γενική Συνέλευση των OTA μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ, δικαιούται να συμμετέχει κάθε οικονομικά ενήμερος συμβαλλόμενος ΟΤΑ–μέλος με μια ψήφο.

Εκπροσώπηση στη Γενική Συνέλευση
Οι ΟΤΑ-μέλη μπορούν να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση, είτε με την φυσική παρουσία του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη τους, είτε μέσω φυσικής παρουσίας των νομίμων εκπροσώπων, δηλαδή του πολιτικού εκπροσώπου ή του συντονιστή τους που έχουν οριστεί με σχετική απόφαση του Δημάρχου-Περιφερειάρχη τους.
Εναλλακτικά, οι ανωτέρω μπορούν να συμμετέχουν και Διαδικτυακά μέσω σχετικού συνδέσμου που θα κοινοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε περίπτωση αδυναμίας φυσικής παρουσίας ή απομακρυσμένης παρουσίας των ως άνω εκπροσώπων, υπάρχει δυνατότητα εκπροσώπησης του ΟΤΑ μέλους από άλλο πρόσωπο που θα οριστεί με σχετική εξουσιοδότηση (στελέχους του Δήμου/Περιφέρειας τους ή του προέδρου του ΔΣ ή της Γενικής Διευθύντριας του Δικτύου). Η αποστολή των εξουσιοδοτήσεων μπορεί να γίνει μέχρι και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, στο info@eddyppy.gr

Λαμβανομένων υπόψη των μέτρων και των οδηγιών της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19 και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της Εταιρείας, η Τακτική Γενική Συνέλευση και τυχόν Επαναληπτική αυτής θα πραγματοποιηθεί υβριδικά σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης με ηλεκτρονικά μέσα, υπό τους όρους της κείμενης νομοθεσίας και τις ειδικές ρυθμίσεις της παρούσας Πρόσκλησης.

Δείτε το Πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης πατώντας εδώ

Επισυνάπτονται προσχέδια εξουσιοδότησης, σε περίπτωση αδυναμίας φυσικής παρουσίας – ή απομακρυσμένης παρουσίας των ως άνω εκπροσώπων.

Για εξουσιοδότηση στον πρόεδρο του ΔΣ κ. Πατούλη πατήστε εδώ, για εξουσιοδότηση στη Γενική Διευθύντρια κα Αϊδίνη πατήστε εδώ

Για την καλύτερη διοργάνωση παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στον εξής σύνδεσμο ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Χρήσιμες πληροφορίες

Διαμονή

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Hotel Maniatis Mountain Resort http://maniatis-hotels.gr/en/. Λόγω περιορισμένου αριθμού δωματίων στην περιοχή, σας προτείνουμε εναλλακτικά τα εξής ξενοδοχεία που βρίσκονται σε κοντινά χωριά σε απόσταση περίπου 20-25 λεπτών οδικώς με εξαίρεση το Καλονέρι που βρίσκεται σε απόσταση 4χλμ από τα Λαγκάδια:

Grand Vytina, στη Βυτίνα – τηλ. επικοινωνίας 279502997, email: info@grand-vytina.gr https://www.grand-vytina.gr/

Μονόκλινο 60 €/ημέρα με πρωινό

Δίκλινο 80€ / ημέρα με πρωινό

Ξενώνας Καζά, στη Δημητσάνα – τηλ. επικοινωνίας 2795031466, email: info@xenonaskaza.gr https://xenonaskaza.gr/

Μονόκλινο με πρωινό 65€ / ημέρα

Δίκλινο με πρωινό 70€ / ημέρα

Μονόκλινο χωρίς πρωινό 55€ / ημέρα

Δίκλινο χωρίς πρωινό 60€ / ημέρα

Ξενώνας Καλονέρι, στο Καλονέρι (4χλμ από Λαγκάδια) – τηλ επικοινωνίας 27950 43671, email:info@kaloneri-rooms.gr http://www.kaloneri-rooms.gr

Δίκλινα ή μονόκλινα standard δωμάτια με πρωινό: 65€/διανυκτέρευση

Δικλινα ή μονόκλινα δωμάτια με τζάκι και πρωινό: 75€/διανυκτέρευση

και στις δυο περιπτώσεις με προϋπόθεση 2 διανυκτερεύσεων.

Θέα Μαινάλου, στη Βυτίνα – τηλ. επικοινωνίας  27950 22190, email: info@thea-mainalou.gr https://www.thea-mainalou.gr

Mονόκλινο δωμάτιο με πρωινό και τζάκι στο δωμάτιο 70 €/ ημέρα

Δίκλινο δωμάτιο με πρωινό  και τζάκι στο δωμάτιο 75€ /ημέρα

Πρόσβαση

α) Οδικώς με ιδιωτικό όχημα (περίπου 2,5 ώρες από την Αττική)

β) ΚΤΕΛ

Χρήσιμα Τηλέφωνα

ΚΤΕΛ Αρκαδίας – Γραφεία Αθηνών: 210 5132834 – 210 5153510

ΚΤΕΛ Τρίπολης: 2710 222560

Για τα δρομολόγια της Γορτυνίας μπορείτε να ενημερωθείτε σε αυτά τα τηλέφωνα:  2710222560, 2710224314 

Εξερευνήστε την Αρκαδία

Προνομιακή τοποθεσία για κάθε δραστηριότητα

Στα Λαγκάδια μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι είμαστε στην καρδιά της Ορεινής Αρκαδίας. Έχουμε την τύχη το χωριό μας να είναι κτισμένο στο πιο κεντρικό σημείο ενός τόπου με τόσες ομορφιές. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι ωραιότεροι οικισμοί και όλα τα αξιοθέατα για τα οποία διανύουν μεγάλες αποστάσεις επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Με άλλα λόγια στα Λαγκάδια, έχετε την Ορεινή Αρκαδία αλλά και όλη την Πελοπόννησο στα πόδια σας.

Η Δημητσάνα πρωτεύουσα του Δήμου, χτισμένη σε περίοπτη θέση, πάνω απο το φαράγγι του Λουσίου, είναι ενα πανέμορφο χωριό με πλούσια ιστορική παράδοση.  Σημείο ενδιαφέροντος στη Δημητσάνα αποτελεί αρχικά, το Μουσείο Υδροκίνησης. Το μουσείο προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία.

Επόμενο χωριό μετά τη Δημητσάνα είναι η Στεμνίτσα. Η επιβλητική Στεμνίτσα, είναι χτισμένη στην άκρη του φαραγγιού και μπορείτε να την επισκεφθείτε σε συνέχεια της επίσκεψής σας στη Δημητσάνα.  Το κέντρο του χωριού με την πλατεία αποτελεί πόλο έλξης. Στα ταβερνάκια της θα  απολαύσετε υπέροχα πιάτα και παραδοσιακές συνταγές. Στη Στεμνίτσα θα δείτε: Την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στην οποία το 1821, πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Πελοποννησιακή Γερουσία, που είχε σαν αποτέλεσμα η Στεμνίτσα να είναι η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους.

Στη συνέχεια περπατώντας στο γραφικό καλντερίμι, που ενώνει την πλατεία του χωριού με το ύψωμα του Κάστρου, θα απολαύσετε την υπέροχη θέα. Απο εκεί θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που είναι η παλιαιότερη του χωριού. Στη Στεμνίτσα βρίσκεται και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που μαζί με τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και τον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Λαγκάδια αποτελούν τους τρείς προεπαναστατικούς ναούς της Γορτυνίας.

Επόμενη στάση στο χωριό Ζάτουνα με το μουσείο “Μίκης Θεοδωράκης”. Θα επισκεφθείτε το χωριό που ο μουσικοσυνθέτης μετέτρεψε σε φάρο δημιουργίας και τόπο αναφοράς.

Μπορείτε επίσης τις μέρες που θα είσαστε στη Γορτυνία να επισκεφθείτε ένα απο τα ομορφότερα χωριά, το Βαλτεσινίκο, με τις ελατόφυτες πλαγιές και τα πετρόχτιστα αρχοντικά. Προτεινόμενα αξιοθέατα στο Βαλτεσινίκο είναι οι δύο Μονές του.

Η πρώτη είναι η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η Μονή αυτή είναι ιστορική και έχει χτιστεί το 1625. Πυρπολήθηκε τουλάχιστον δύο φορές απο Τουρκαλβανούς γύρω στο 1770 και απο τον Ιμπραήμ το 1826. Παρ’ όλες τις καταστροφές διασώζεται μέχρι σήμερα. Δεύτερη Μονή είναι το Παλαιομονάστηρο το Αγίου Νικολάου.

Στο Βαλτεσινίκο μπορείτε να φάτε στις δυο ταβέρνες του χωριού.

Σε 15-30 λεπτά είστε σε:
• Βυτίνα (πεζοπορία, ποδηλασία, ορειβασία, atv)
• Δημητσάνα (Υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης, Βιβλιοθήκη Δημητσάνας) Την περίοδο αυτή έχετε την ευκαιρία να δείτε την περιοδική έκθεση του μουσείου “ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21”. Η έκθεση αυτή εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του “Εθνικού Ιστορικού μουσείου”, ” ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ 21″ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Διάρκεια έκθεσης: 11 Ιουνίου-29 Νοεμβρίου 2021. ‘Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Τρίτης απο τις 10:00-17:00 http://www.piop.gr/el/diktuo-mouseiwn/Mouseio-Ydrokinisis/to-mouseio.aspx

• Στεμνίτσα (Λαογραφικό μουσείο, Σχολή αργυροχρυσοχοΐας)
• Βαλτεσινίκο (παραδοσιακός οικισμός)
• Ιαματικές πηγές των Λουτρών Ηραίας (ιαματικά λουτρά)
http://www.thermalsprings.gr/index.php/el/pelloponhsou/71-hraias

Σε 30-45 λεπτά είστε σε:
• Λούσιο ποταμό (πεζοπορία, rafting, κολύμπι)
https://trekking.gr/agents/trekking-hellas-arkadias/
• Χιονοδρομικό Μαινάλου (σκι και άλλα χειμερινά σπορ)
http://www.mainaloski.gr/
• Λίμνη Λάδωνα (πεζοπορία, rafting, κολύμπι, ψάρεμα, ποδηλασία, ορειβασία)
• Ζάτουνα (Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη)
• Μονή Φιλοσόφου
• Μονή Προδρόμου

Σε 45-60 λεπτά είστε σε:
• Αρχαία Ολυμπία
http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2358
• Τρίπολη

Σε 60-100 λεπτά είστε σε:
• Ναός Επικούριου Απόλλωνα
• Σπήλαιο Λιμνών
• Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων (σκι και άλλα χειμερινά σπορ)
https://www.kalavrita-ski.gr/

Πεζοπορικές διαδρομές
• Μονοπάτι του Μαινάλου – Menalon Trail
Ειδικά για τους λάτρεις της πεζοπορίας τα Λαγκάδια αποτελούν τμήμα του Menalon Trail, του πρώτου μονοπατιού στην Ελλάδα με πιστοποίηση Υψηλής Ποιότητας από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας.
Το Μονοπάτι του Μαινάλου εκτείνεται σε μήκος 75 χλμ. Περνάει μέσα από τα χωριά της Στεμνίτσας, Δημητσάνας, Ζιγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο και τα Λαγκάδια.
https://menalontrail.eu/el/

Η Κάτω Γορτυνία έχει πολλές ομορφιές. Η Λίμνη του Λάδωνα είναι μια απο αυτές. Τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε έπειτα απο καταστροφή φράγματος στον ποταμό Λάδωνα. Η πρόσβαση γίνεται απο το χωριό Δάφνη ή απο τα Τρόπαια. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1950 και ολοκληρώθηκε το 1955, στο πλαίσιο των Ιταλικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές απο τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Πλούσιες δραστηριότητες και στα Λαγκάδια

Αν πάλι επιλέξετε μια διαμονή χωρίς πολλές μετακινήσεις, τα Λαγκάδια θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω. Θα βρείτε όμορφα café, μπαρ και άλλες επιλογές διασκέδασης, ενώ τα τοπικά καταστήματα διαθέτουν ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα.

Παράλληλα η περιοχή προσφέρεται για απολαυστικές πεζοπορίες, τόσο εντός του οικισμού, όσο και στα όριά του, με μονοπάτια που οδηγούν σε ειδυλλιακά σημεία, όπως το μαγευτικό φαράγγι του Τουθόα. Τα Λαγκάδια είναι το “κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου”. Ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό αριστούργημα με εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά, καλντερίμια, σκεπαστές αυλές , σκαλιστές εξώπορτες, πελεκητές καμάρες, τοξωτά γεφύρια και παλιές εκκλησίες.

Το χωριό το στόλισαν με τα έργα τους οι περίφημοι Λαγκαδινοί μαστόροι, που μετά απο την απελευθέρωση απο τους Τούρκους επιδόθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στο επάγγελμα του χτίστη. Το χωριό απλώνεται αμφιθεατρικά δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο χωριό , βλέποντας το σπίτι των Δελληγιανναίων αλλά και τους δυο προεπαναστατικούς ναούς των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και του Ιωάννου του Προδρόμου. Επίσης στον πάνω μαχαλά , μπορείτε να δείτε το εκκλησσάκι της Παναγιά του Γούναρη του 1862 και να απολαύσετε τη θέα μέχρι το Ιόνιο.

Αρχοντικά, εκκλησίες, ερείπια παλιών οχυρώσεων, βρύσες, γεφύρια, ξωκλήσια, όλα αυτά αξίζει να τα επισκεφθείτε, ανακαλύπτοντας την ιστορία.